Drenaj limfatic (presoterapie - costum)

Costumul de drenaj are în interior mici compartimente independente, care se umflă cu aer în timpul drenajului și presează alternativ diferite părți ale corpului, de la picioare spre partea superioară, în sensul de circulație al limfei.

Drenajul limfatic este o tehnică gândită să trateze o gamă largă de afecțiuni caracterizate prin inflamație tisulară:

  • Insuficiență venoasă cronică
  • Osteoartrită
  • Fibromialgie
  • Limfedem post-mastectomie
  • Menopauză
  • Artrită reumatoidă
  • Chirurgie ortopedică
  • Scleroză sistemică

Drenajul limfatic este non-invaziv și considerat sigur. Acesta nu produce disconfort

Ajută la regenerarea organismului. Drenajul limfatic ajută limfa să circule mai bine prin corp, ceea ce eficientizează procesele de refacere și apărare ale acestuia. Reziduurile din spațiile interstițiale sunt evacuate mai repede, iar sistemul imunitar are mai multă putere în lupta împotriva bacteriilor și virușilor.

  1. Relaxează mușchii. Ca orice masaj, drenajul limfatic ajută mușchii obosiți să se detensioneze, datorită presiunii aplicate în diferite zone ale corpului.
  2. Reduce senzația de picioare grele. Prin drenaj se elimină retenția de apă, ceea ce ameliorează aspectul de picioarele umflate.
  3. Îmbunătățește fermitatea pielii. Pe lângă limfă, drenajul stimulează și circulația sanguină prin aplicarea de presiune pe venele periferice, astfel că pielea va fi mai tonifiată.
  4. Contribuie la reducerea celulitei. Remodelarea corporală este unul dintre consecințele drenajului limfatic. Datorită sângelui bine oxigenat, pielea își va menține elasticitatea și va arăta mai bine.
  5. Stimulează digestia. Masajul abdominal pune în mișcare tractul digestiv și susține buna sa funcționare.

Diminuează inflamația după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Excesul de lichide se elimină mai rapid cu ajutorul drenajului, ceea ce previne sau tratează inflamația exagerată a țesuturilor, calmând durerea.

Contraindicatii

Insuficiență cardiacă decompensată, al celor care prezintă inflamații acute cauzate de virusuri ori bacterii ori a celor care suferă de hipertiroidism, astm bronșic, tuberculoză, emfizem pulmonar, afecțiuni dermatologice, boli contagioase.

De regulă, drenajul limfatic nu produce durere. Dacă totuși apare durerea, poate fi interpretată drept manifestarea unei alte afecțiuni pentru care masajul ar putea fi contraindicat, de exemplu: infecții locale, tromboză venoasă profundă.

Te-ar putea interesa si

Servicii similare

Masaj de relaxare
Masajul de relaxare se poate realiza si barbatilor si femeilor, dureaza 30 sau 50 de minute. Se realizeaza pe tot corpul, insistandu-se pe zonele mai incordate.
Vezi mai multe
Herbalsauna
Sauna umeda cu plante medicinale
Vezi mai multe
Masaj anticelulitic & bete bambus
Masajul anticelulitic este o metoda foarte eficienta de diminuare si eliminare a celulitei, acesta se poate efectua atat manual cat si cu bete de bambus, rezultatul fiind vizibil in multe cazuri inca de la primele sedinte.
Vezi mai multe
Masaj facial
Îți dorești un ten întotdeauna tânăr și radiant? Atunci cu siguranță nu trebuie să neglijezi efectele pozitive pe care masajul facial le are asupra tenului.
Vezi mai multe
Masaj terapeutic
In timp ce masajul terapeutic este deseori relaxant, scopul final al sesiunilor de masaj difera in functie de afectiunea tratata.
Vezi mai multe
Mesaj reflexogen (talpi)
Reflexoterapia este o tehnica terapeutica ideala pentru toti cei care sufera de dureri de cap. Aduce beneficii in tratamentul bolilor comune, respiratorii, digestive, tulburari cardiace, circulatorii, hormonale, urinare, ale sistemului de reproducere, depresiei, durerilor de spate, durerilor musculare, artritei si chiar alergiilor.
Vezi mai multe
Scrub corporal (peeling)
Peeling corporal – are un efect purifiant si de curatare. Lasa pielea fina si catifelata.
Vezi mai multe
Impachetari la cald ( termocuverta)
Impachetarea la cald se realizeaza in termocuverta (patura termica cu 3 zone de reglare a temperaturii) si functioneaza pe principiul efectului de sauna uscata, care permite atat slabirea localizata cat si globala.
Vezi mai multe
Recuperare sportivi
Numeroasele efecte terapeutice ale crioterapiei determina un spectru larg de utilizari, avand numeroase indicatii. Astfel, terapia prin frig este utilizata atat pentru recuperarea dupa un traumatism sau in urma efortului fizic, cat si pentru ameliorarea durerilor cronice si tratarea unor afectiuni.
Vezi mai multe
Criosauna
De ce crioterapie? Cum ne ajuta sedintele de criosauna?
Vezi mai multe
Criofan
Criofan este un echipament de ingrijire corporala compact, creat pentru proceduri de crioterapie locala. Acesta utilizeaza azotul lichid si energia electrica pentru obtinerea temperaturii de pana la -120°C sau -130°C.
Vezi mai multe
Masaj pietre calde (roci vulcanice)
De ce masaj cu pietre calde ? Aceste pietre odată încălzite si aplicate pe corp oferă un sentiment de bunăstare, avand totodata și diferite virtuți terapeutice.
Vezi mai multe
Vacuum - tratament anticelulitic
Terapia vacuum este unul dintre cele mai eficiente tratamente anticelulitice, ce are la baza un masaj de tip aspiratie, in urma caruia este imbunatatit vizibil aspectul pielii afectate de celulita.
Vezi mai multe
Masaj cu lumanare calda
Un masaj conceput pentru stimularea simturilor, ce foloseste o lumânare cu ceara speciala din uleiuri esentiale și unt de shea. Când ajunge la temperatura optima, ceara din lumânare se transforma în ulei, iar masajul se transforma într-un ritual de relaxare.
Vezi mai multe
Masaj capilar
Masajul capilar se refera la tehnicile manuale aplicate scalpului pentru a incuraja circulatia sangelui in zona si a decontracta muschi importanti implicati in formarea expresiilor faciale. Trateaza dureri de maxilar, dureri de cap, migrene, insomnie avand efect dovedit in tratarea acestor probleme, – efect antidepresiv –
Vezi mai multe
Solicita servicul Vezi preturile