Masajul de relaxare se poate realiza si barbatilor si femeilor, dureaza 30 sau 50 de minute. Se realizeaza pe tot corpul, insistandu-se pe zonele mai incordate.
Cu miscari ferme dar care creeaza o senzatie placuta de relaxare si eliberare a stresului. Masajul terapeutic sau de relaxare are efecte pozitive asupra circulatiei, functiilor imunitare, digestiei, sistemului nervos; si de asemenea are un rol foarte important in eliminarea stresului.
Ajuta la eliberarea de endorfine si serotonina, avand astfel un puternic impact la nivel psihologic.
Pentru rezultate cat mai bune, acest masaj se efectueaza intr-o ambianta placuta, utilizand uleiuri aromate si muzica linistitoare.
Indicat macar o data pe saptamana, este un masaj ce se adreseaza intregului corp .
In timp ce masajul terapeutic este deseori relaxant, scopul final al sesiunilor de masaj difera in functie de afectiunea tratata. De exemplu, o persoana care merge la kinetoterapeut pentru recuperarea de dupa o accidentare trebuie sa mearga si la masaj in scopul relaxarii musculare, al imbunatatirii tonusului muscular si al flexibilitatii. De asemenea, masajul este foarte important in durerile acute sau cronice de spate.
Masajul terapeutic este o forma de tratament paramedicala, care se aplica pe zone tensionate, contracturi musculare, hipotrofii si atrofii musculare, cu scopul de a imbunatati mobilitatea si functionalitatea zonei afectate. Masajul terapeutic produce efecte analgezice locale cand tehnicile sunt executate intr-un ritm lent si prelungit si este contraindicat in procesele inflamatorii si hemoragice acute.
Indicat o data sau de doua ori pe saptamana.
Masajul terapeutic este o combinatie intre masajul de relaxare si masajul de remediere, fiind folositor pentru o gama variata de patologii. Iata cateva beneficii: