Reflexoterapia este o tehnica terapeutica ideala pentru toti cei care sufera de dureri de cap. Aduce beneficii in tratamentul bolilor comune, respiratorii, digestive, tulburari cardiace, circulatorii, hormonale, urinare, ale sistemului de reproducere, depresiei, durerilor de spate, durerilor musculare, artritei si chiar alergiilor.

Beneficii

Eliberarea de stres si rezolvarea dezechilibrelor din sistemul nervos, cum ar fi insomnia sau anxietatea, care sunt cele mai populare si benefice tratamente ale reflexoterapiei. Aceasta tehnica terapeutica ajuta la eliberarea tensiunii emotionale acumulate si reduce anxietatea psihosomatica.

Reglementeaza functiile de veghe si de somn, conferind posibilitatea odihnei complete. In plus, fata de eliminarea stresului, reflexoterapia activeaza sangele si circulatia energiei psihice. Tratarea intregului sistem nervos al organismului prin punctele de presiune ale reflexoterapiei la nivelul piciorului influenteaza direct functiile limfatice si imbunatateste functia de aparare a organismului.

Un alt beneficiu al reflexoterapiei este reglementarea sistemului digestiv. Aceasta tehnica terapeutica imbunatateste metabolismul, ajutand la eliminarea toxinelor. Reflexoterapia ajuta la eliberarea acelor substante ce reprezinta un avantaj pentru sanatatea dumneavoastra. Reflexoterapia este o excelenta metoda de purificare a organismului.

Datorita analgezicelor si a efectelor de prevenire, reflexoterapia amelioreaza durerea dintr-o anumita zona, prevenind de altfel si reaparitia durerii.

Contraindicatii

inflamatie acuta a sistemului circulator sau limfatic (riscul de declansare a trombilor)

boala cardiaca ischemica (angina pectorala, tromboza, infarctul miocardic);

reumatismul articular acut

boli ale venelor (flebita, varice, tromboza venoasa profunda, tromboza venei renale)

boli ale vaselor si ganglionilor limfatici (limfoame, infectii)

anevrisme

sarcini cu risc de avort

boala Sudeck (un tip de distrofie)

leziuni ale unor rani, fracturi, entorse sau alte probleme ce impiedica contactul direct

gangrena

boli infectioase ale pielii (in functie de evolutie sau sensibilitate se poate lucra cu manusi)

psihoza (se poate lucra atunci cand pacientul este insotit de un membru al familiei, insa nu se pot prezice reactiile adverse)

femeile insarcinate

Ori de cat ori faceti reflexoterapie ar trebui sa beti apa intotdeauna dupa tratament. Beti mai multa apa decat de obicei timp de cel putin 24 de ore dupa orice tratament cu reflexoterapie