De ce masaj cu pietre calde ?

Aceste pietre odată încălzite si aplicate pe corp oferă un sentiment de bunăstare, avand totodata și diferite virtuți terapeutice.

Masajul cu pietre fierbinti sau cu roci vulcanice reprezinta un tip de terapie prin masaj. Acest tip de masaj este folosit pentru relaxare generala si poate fi o metoda eficienta si imediata de reducere a stresului și anxietatii, dar in special pentru relaxarea muschilor tensionati si a tesuturilor moi deteriorate din intregul corp.

In timpul unui astfel de masaj, pietre netede, plate, incalzite sunt plasate pe anumite parti ale corpului. Pietrele sunt, de obicei, facute din bazalt, un tip de roca vulcanica ce inmagazineaza si pastreaza caldura.

Masajul cu pietre calde poate da un impuls sistemului imunitar. Potrivit unui studiu din 2010, o singura sesiune de terapie de masaj cu pietre calde a avut un impact pozitiv si acut asupra imunitatii.

Probele de sange prelavate inainte si dupa masaj au aratat o scadere a arginin-vasopresinei, un hormon care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si a retentiei de apa.

Beneficii

Ajuta la ameliorarea tensiunii musculare si a durerii

Reduce stresul si anxietatea

Promoveaza somnul si odihna

Poate ajuta la ameliorarea simptomelor bolilor autoimune

Poate stimula imunitatea

Contraindicatii

Tulburare de coagulare a sangelui

Arsuri ale pielii

Ranile deschise

Interventii chirurgicale in ultimele 8 saptamani

Fracturi osoase sau osteoporoza severa

Trombocitopenie (valori scazute ale trombocitelor)

Diabet sau sarcina