Costumul de drenaj are în interior mici compartimente independente, care se umflă cu aer în timpul drenajului și presează alternativ diferite părți ale corpului, de la picioare spre partea superioară, în sensul de circulație al limfei. 

Drenajul limfatic este o tehnică gândită să trateze o gamă largă de afecțiuni caracterizate prin inflamație tisulară:

Insuficiență venoasă cronică

Fibromialgie

Menopauză

Chirurgie ortopedică

Osteoartrită

Limfedem post-mastectomie

Artrită reumatoidă

Scleroză sistemică

Drenajul limfatic este non-invaziv și considerat sigur. Acesta nu produce disconfort

Ajută la regenerarea organismului. Drenajul limfatic ajută limfa să circule mai bine prin corp, ceea ce eficientizează procesele de refacere și apărare ale acestuia. Reziduurile din spațiile interstițiale sunt evacuate mai repede, iar sistemul imunitar are mai multă putere în lupta împotriva bacteriilor și virușilor.

  1. Relaxează mușchii. Ca orice masaj, drenajul limfatic ajută mușchii obosiți să se detensioneze, datorită presiunii aplicate în diferite zone ale corpului.
  2. Reduce senzația de picioare grele. Prin drenaj se elimină retenția de apă, ceea ce ameliorează aspectul de picioarele umflate.
  3. Îmbunătățește fermitatea pielii. Pe lângă limfă, drenajul stimulează și circulația sanguină prin aplicarea de presiune pe venele periferice, astfel că pielea va fi mai tonifiată.
  4. Contribuie la reducerea celulitei. Remodelarea corporală este unul dintre consecințele drenajului limfatic. Datorită sângelui bine oxigenat, pielea își va menține elasticitatea și va arăta mai bine.
  5. Stimulează digestia. Masajul abdominal pune în mișcare tractul digestiv și susține buna sa funcționare.

Diminuează inflamația după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Excesul de lichide se elimină mai rapid cu ajutorul drenajului, ceea ce previne sau tratează inflamația exagerată a țesuturilor, calmând durerea.

Contraindicatii

Insuficiență cardiacă decompensată, al celor care prezintă inflamații acute cauzate de virusuri ori bacterii ori a celor care suferă de hipertiroidism, astm bronșic, tuberculoză, emfizem pulmonar, afecțiuni dermatologice, boli contagioase.

De regulă, drenajul limfatic nu produce durere. Dacă totuși apare durerea, poate fi interpretată drept manifestarea unei alte afecțiuni pentru care masajul ar putea fi contraindicat, de exemplu: infecții locale, tromboză venoasă profundă.