Criofan este un echipament de ingrijire corporala compact, creat pentru proceduri de crioterapie locala. Acesta utilizeaza azotul lichid si energia electrica pentru obtinerea temperaturii de pana la -120°C sau -130°C.

Criofan foloseste acelasi tip de vas Dewar de 35 kg (40 l) utilizat la Criosauna si poate veni in completarea procedurilor de crioterapie generala sau poate fi folosit in cazul in care acestea nu sunt posibile. In acest fel, clientii se pot bucura de efectul combinat al acestor doua tehnologii inovatoare ale crioterapiei pentru a obtine cele mai bune rezultate. O sedinta poate dura de la 10 pana la 15 minute, in functie de zona de aplicare si afectiune.

Criofan 2

Echipamentele Criofan au fost concepute pentru tratamentul local al diferitelor zone ale corpului (fata, scalp, articulatii, muschi etc) cu ajutorul unui flux de vapori de azot cu temperatura maxima de -120°C sau -130°C.

In terapia cu frig aplicat local, un flux de aer rece dozat exact este aplicat pe suprafata dorita de pe piele cu ajutorul unui racord flexibil. Astfel, zona afectata a corpului este privata de caldura. Prin pierderea locala de caldura, aerul rece stimuleaza productia de elastina si colagen, ofera rezulate rapide in cosmetica, refacere si recuperare medicala, afectiuni dermatologice precum acneea, dermatite atopice sau psoriazis etc. In plus, aplicarea locala a frigului detensioneaza muschii, grabind procesul de refacere.

Astfel, crioterapia ajuta la redobandirea fermitatii pielii, elimina celulita, face pielea mai fina, estompează pigmentarile si cicatricile, reduce ridurile si cearcanele. De asemenea, stimuleaza crestea parului, intarind firul de par si oferindu-i un aspect sanatos.

Criofan se poate utiliza totodata atunci cand sunt interzise alte tratamente de fizioterapie, iar efectele pozitive se pot obtine dupa doar cateva sedinte.

Contraindicatii

stare generală gravă a pacientului

boli cardiovasculare cronice decompensate

infarct acut de miocard și perioadă de recuperare după infarct

hipertensiune arterială esențială stadiul II, hipertensiune arterială gradul III (tensiune arterială ≥ 180/100 mm Hg)

insuficiență cardiacă stadiul II

tulburari de ritm și de conducere cardiacă cu prognostic nefavorabil

sindrom Raynaud, acrocianoză, vasculite sistemice

crioglobulinemie, agamaglobulinemie, criofibrinogenemie

atac vascular cerebral

febră

tuberculoză pulmonară activă

tumori maligne

diateze hemoragice

anemie severă

hipotiroidie

nevroză isterică

intoleranță individuală la frig

urticarie la frig

sarcină

vârstă sub 10 ani